0 produse in cos | Utilizator neinregistrat
» Cauta in farmacie
» Categorii produse
» Top Vanzari
» Filtre tigari TARGUARD
» PIASCLEDINE 300 mg
» Essentiale N-Forte
» TONOTIL-N 310 mg
» Aspenter 75 mg
» OSCILLOCOCCINUM GLOBULE
» PARASINUS
» Paracetamol 500 mg Polisano
» Filtre de tigari Suzen 92
» Antinevralgic - P

Beneficiile ceaiului

Odata cu lasarea frigului, cochetezi cu ideea de a bea un ceai fiebinte pentru a te feri de o posibila raceala. Ceaiul are o actiune tonica, intensifica functiile vitale, dar iti potoleste si setea. Asadar, il poti bea la birou sau chiar intr-o ceainarie draguta, nu doar cand te paste o raceala.

Ceaiul a fost folosit de mii de ani pentru a trata, preveni, alina dureri sau vindeca boli. Gandeste-te putin la japonezi sau englezi, care au o adevarata traditie cand vine vorba de ceai. Nu conteaza ca vorbim de ceaiul negru sau verde, facut prin infuzie, fiert, afumat sau asa mai departe. Ceaiul, aceasta bautura miraculoasa, te ajuta in foarte multe situatii si nu trebuie sa-l bei doar in caz de boala. Te poti bucura de o ceasca de ceai alaturi de o prietena si, in acelasi timp sa-ti intaresti si sa iti revigorezi organismul.

Ceaiul - beneficii reale sau doar folclor?

In ultimii ani, in urma unor studii clinice, oamenii de stiinta au descoperit ca ceaiul a fost in mod traditional consumat datorita avantajelor sale de sanatate percepute si nu doar ca o simpla traditie. Ceaiul poate reprezenta o adevarata sursa de sanatate.

In continuare iti vom prezenta cateva beneficii ale ceaiului, indiferent de tipul acestei bauturi fierbinti.

Ceaiul iti intareste sistemul imunitar. Un studiu, care a comparat nivelurile de activitate imunitara ale unor bautorii de cafea cu cele ale consumatorilor de ceai, a aratat ca bautorii de ceai au un nivel imunitar cu pana la cinci ori mai mare.

Ceaiul te mentine hidratata. Adultii sanatosi ar trebui sa bea 8 pahare (2 litri) de lichide in fiecare zi. Ceaiul poate fi o sursa importanta de lichide pentru tine. Fiecare ceasca de ceai bauta, mai ales cele care nu contin foarte multa cofeina, este echivalentul unei cani de apa, reusind asadar sa te hidrateze.

De asemenea, ceaiul contine antioxidanti. Un antioxidant este un compus care ajuta la prevenirea sau intarzierea daunelor aduse celulelor si tesuturilor. Antioxidantii sunt gasiti in mod natural in organism. Acestia pot ajuta la incetinirea procesului de imbatranire si ajuta celulele sa se regenereze. Multe studii sugereaza, de asemenea, ca, antioxidantii, ajuta corpul nostru in prevenirea cancerului.

Ceaiul lupta impotriva cariilor si reduce placa. Compusii din ceai sunt capabili sa ucida sau sa suprime cresterea producerii de acizi si de bacterii din cavitatea bucala. De asemenea, ajuta si la digestie. Ceaiul a fost folosit de mii de ani ca un ajutor digestiv dupa-masele principale. Acesta poate ajuta si la ameliorarea crampelor stomacale.

Ceaiul poate ajuta la prevenirea diabetului. Exista unele dovezi care sugereaza ca ceaiul verde ar putea ajuta la reducerea riscului aparitiei diabetului de tip 2.

Ceaiul joaca un rol in mentinerea sanatatii oaselor. Intr-un studiu realizat in SUA, femeile mai in varsta care au consumat ceai s-au dovedit a avea o densitatea mai mare a mineralelor din oase decat cele care nu sunt consumatoare de ceai.
Alte informatii utile
Bolile de inima se numara printre cele mai frecvente cauze de deces din lume. Afectiunile cardiace se manifesta atunci cand arterele “se blocheaza” (ateroscleroza), cand inima nu bate regulat (aritmie), cand nu mai poate pompa suficient sange (cardiopatie ischemica) sau cand exista hipertensiune arteriala. Exista o serie de factori ce…
Pentru fumatorii ce nu pot renunta la acest obicei, filtrele Suzen 92 vin in ajutor, aducand un beneficiu sanatatii organismului. Folosind filtrele de tigari Suzen 92, fumatorii au observat imbunatatirea respiratiei, diminuarea tusei si eliminarea mirosului neplacut. Filtrele de tigari Süper Süzen 92 au fost create in anul 1992 de…
Presiunea exercitata de coloana de sange asupra peretelui vascular (in special asupra tunicii interne-endoteliul) in timpul contractiei si relaxarii ritmice a inimii defineste tensiunea arteriala (TA). Exista doua componente ale presiunii sanguine: - presiunea sistolica - este presiunea exercitata asupra peretilor arteriali cand inima se contracta (in sistola) – cu…
Sezonul estival a trecut si incet coroana bogata si verde a facut  loc aramiului si galbenului de toamna, zilele s-au scurtat si au inceput ploile lungi si reci, iar soarele se ascunde dupa nori tot mai des. In locul plimbarilor prin parc, va trebui sa stam mai mult prin casa,…
» Intra in cont
Username:
Parola:
am uitat parola
cont nou
» Cosul de Cumparaturi
Cosul este gol

Transport produse farmacie online
» Producatori
Vezi cautarile